Tiba István Csaba

HajdúböszörményKálvin tér 3.6. választókerület
2015 Feb. 16 12:26

Fogadóóra Hajdúnánáson

Tisztelt Hajdúnánási Lakosság!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy

 

2015. február 25-én (szerdán)

 

a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal I. emeleti kis tanácstermében 

 

14 órától 15 óráig 

 

képviselői fogadóórát tartok.


Forduljanak hozzám bizalommal!

Tovább »
2015 Feb. 16 12:24

Fogadóóra Hajdúböszörményben

Tisztelt Hajdúböszörményi Lakosság!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy

 

2015. február 25-én (szerdán)

 

a hajdúböszörményi Fidesz irodában (Kálvin tér 3.)

 

15 órától 16 óráig

 

képviselői fogadóórát tartok.


Forduljanak hozzám bizalommal!

Tovább »
2014 Jan. 22 16:38

Balmazújváros - a sport városa

Soha nem volt még annyi hétvégi színvonalas sportprogram városunkban, mint az elmúlt félévben.

- A hazai mérkőzéseinken a Balmaz tévé kamerája mellett már jelen van a debreceni Alföld tévéé is. Ezzel is a Kamilla Gyógyfürdő népszerűsítése a cél?

- Itt elsősorban a csapat, a Balmazújváros Sport Kft. népszerűsítésére gondoltunk. Eddig is jártak ki hozzánk Debrecenből sportrajongók a meccseinkre, s ezzel az újabb megjelenéssel talán még többen kedvet kapnak hozzá. Nem minden héten van ugyanis NB I-es mérkőzés a megyeszékhelyen.

- Volt olyan vasárnap, amikor a válogatott meccsek miatt nem volt bajnoki forduló az NB I-ben, s az NB II-ben is csak mi meccsünk maradt arra a napra, s jó volt hallani, hogy a rádiók sporthírei külön foglalkoztak velünk.

- Korábban megkaptam azt egyesektől, hogy „minek nekünk az NB II?”. Én mindig elmondtam, hogy mi közel sem tudnánk annyi pénzt áldozni városreklámra, mint amennyit nekünk ez a csapat ismertségben hoz. Azt követően, hogy Nyíregyházán a 4-2-es győzelmünkkel megfosztottuk a listavezetőt a veretlenségétől, naponta jelentek meg a negyedoldalas cikkek rólunk az országos és megyei lapokban. De azóta is rendszeresen foglalkoznak velünk.

- A nyáron átadásra került az új sportcsarnok, melynek finanszírozásában részben az önkormányzatunk is részt vett. Azóta már bővítettek is rajta. De szükség is volt rá, hiszen a kézilabdameccsek zsúfolt házzal mentek. A nyárig szinte csak a futball volt látogatható sportág Újvároson, de immár komoly kínálatból válogathatnak, s válogatnak is a helyi sportrajongók. Ez észrevehető a bajnoki meccseink látogatottságán is. Én is találkoztam azzal a problémával, hogy sokan nem tudják megvenni az NB II-es futballra a 600, a megyeire a 400, az NB I B-s férfi kézilabdára a 850 és az NB II-es nőire a 300 Ft-os jegyet is. Nem lehetne egy egységes bérletet létrehozni?

- Jó az ötlet, érdemes elgondolkodnunk rajta. Annyit azért megjegyeznék, hogy a jegybevétel a klubok működési költségeinek csak töredékét fedezi. Ha tudnám, hogy 300 Ft-os jegynél megduplázódna a nézőszámunk, akkor máris annyiba kerülne egy belépő. De ez nem ilyen egyszerű, nem könnyű az emberek fejével gondolkozni. Erre példaként szoktam felhozni, hogy szerveztünk egy ingyenes, színvonalas nótaestet, melyet csekély érdeklődés kísért, míg utána egy belépőjegyes, hasonlóan színvonalas, pedig teltházas volt. Az ősszel történt, hogy egy polgármester kollégámmal voltunk az NB II-es labdarúgócsapatunk egyik hazai meccsén, ahol rajtunk kívül még volt vagy 8-900 ember, majd átmentünk a fiúk NB I B-s kézilabda bajnokijára, ahol dugig volt a csarnok. A kollégám meg is jegyezte, hogyan milyen jó az, hogy ez a két sportesemény a város mintegy 10%-át meg tudja mozgatni. Valóban.

- Ezzel együtt soha nem látott pezsgés van városunk sportéletében, s a rendszeresen sportoló, igazolt versenyzők száma sem volt még ennyi. S a focin és a kézilabdán kívül van még röplabda, asztalitenisz, ökölvívó, és több karate szakosztály is.

- Ha a labdarúgást és a kézilabdát veszem, csak ebben a két sportágban mintegy 4-500 gyermek sportol rendszeresen, az óvodásokon kívül. Ez a legfőbb hozadéka annak a munkának, amelyet a sportlétesítmény-fejlesztés és az utánpótlás-nevelés terén végzünk. Ezért érdemes ezt az egészet csinálni.

G.S.

 

Tovább »

Tiba István Csaba

Hajdúböszörmény, Kálvin tér 3.
eseménynaptár